Haber

Göç alanındaki işbirliği kapsamında İngiltere’den Türkiye’ye göçmen gelmesi mümkün değil.

Türkiye ile Birleşik Krallık’ın göç alanındaki iş birliği çerçevesinde, İngiltere’den herhangi bir üçüncü ülke vatandaşının Türkiye’ye kabulü söz konusu olmayacak.

Türkiye ile İngiltere arasında göç alanında işbirliğine ilişkin yetkililerden alınan bilgilere göre, Türkiye, göçmen kaçakçılığı ve sistematik olmayan göçle mücadelede yalnızca İngiltere ile değil, birçok ülkeyle de işbirliği yapıyor.

Bölgede süregelen siyasi istikrarsızlık, kötü yönetişim, silahlı çatışmalar ve ekonomik zorluklar nedeniyle önemli bir göç baskısı altında kalan Türkiye’nin insani dış politikasının önemli bir boyutunu düzensiz göçle mücadele oluşturmaktadır.

Düzensiz göçün önlenmesi, insanların tehlikeli yolculuklarda göçmen kaçakçıları tarafından hayatlarını kaybetmelerinin önlenmesi ve yasal göç yollarının güçlendirilmesi yıllardır Türkiye’nin öncelikli hedefleri olmuştur.

Türkiye, tüm kurum ve kuruluşlarıyla yakın işbirliği içinde, sistematik olmayan göçle mücadelede kararlılıkla yoğun çaba sarf ediyor.

Bu konuyu bölgesel ve uluslararası arenada her zaman gündeme getiren Türkiye, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere üyesi olduğu kuruluşlarda aktif ve işbirliği talep edilen bir ülkedir.

Türkiye, başka ülkelerde yaşamak isteyen göçmenlere daha uygun olanaklar sağlamak amacıyla sistematik olmayan göçü önlemek ve yasal göçü teşvik etmek için dost ve müttefik ülkelerle mevcut işbirliğini güçlendirmeye çalışmaktadır.

Bu bağlamda göçmen kaçakçılığı ve sistematik olmayan göçle mücadele konusunda birçok ülke ile iş birliği yapan Türkiye, son dönemde bu tarafta İngiltere ile somut ve sonuç odaklı adımlar atmıştır.

Son dönemde göçmen kaçakçıları Türkiye-Sırbistan-Fransa-İngiltere üzerinden yeni bir rota oluşturdu. Tespitlere göre gidenler çok sayıda terör örgütüyle bağlantılı kişiler veya Türkiye’yi karalayarak Türkiye’ye sığınan kişiler.

Türk ve İngiliz kurumları arasında işbirliği olacak

Bu bağlamda, Türkiye ve Birleşik Krallık, istihbarat paylaşımı da dahil olmak üzere kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmaktadır.

İngiltere’den Türkiye’ye üçüncü ülke vatandaşlarının kabulü gibi bir şeyin olmadığı defalarca resmi açıklamalarda belirtilirken İngiltere, Türkiye’nin bu konudaki tepkisini bildiği için özellikle hassas.

İngiltere, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulacak ve Türkiye’nin düzensiz göçle mücadelesine yardımcı olacak Mükemmeliyet Merkezi’ne destek verecek.

Ayrıca İngiltere, Türkiye’nin göçmenlerin çaresizlik içinde katıldıkları organize kabahat ağlarına karşı aldığı tedbirlere ve sistematik olmayan göçle mücadelede attığı diğer adımlara katkıda bulunacak.

İngiltere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G-20’de göç ve yerinden edilmiş bireylere yönelik çalışma yapılması önerisine de destek verecek ve bu konuyu G7 platformunda gündeme getirecek.

haber-mesudiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu